الکتروفورز

این فایل به صورت پاورپوینت و شامل ۱۵ اسلاید است.

گوشه ای از مطلب :

به سبب اینکه ماکرومولکولهای زیستی مانند DNA  و پروتئین ها باردار هستند می‌توان با قرار دادن آنها در یک میدان الکتریکی، آنها را بر اساس خواص فیزیکی مانند شکل فضایی، وزن مولکولی و بار الکتریکی، تفکیک کرد. برای این منظور از روشی بنام الکتروفورز استفاده می‌شود. روش‌های مختلف الکتروفورزی برای تفکیک و مطالعه بیومولکولها اعم از اسیدهای نوکلئیک یا پروتئین‌ها ابداع شده‌است.

این نوع الکتروفورز برحسب نوع ژل به کار گرفته شده به دو نوع الکتروفورز ژل پلی‌اکریل آمید ( PAGE) و الکتروفورز ژل آگارز تقسیم می‌شود.

به منظور بررسی پروتئین‌ها با استفاده از PAGE، به سبب اینکه پروتئین‌ها دارای بارهای مختلفی هستند، معمولاً برای اینکه تفکیک فقط براساس وزن مولکولی انجام شود به بافر ماده شیمیائی SDS (سدیم دو دسیل سولفات ) اضافه می‌شود. SDS مولکول بزرگی با بار منفی می‌باشد.

هر چه غلظت پلی اکریل آمید بیشتر باشد قدرت تفکیک ژل بیشتر خواهد بود و مولکول‌های دارای وزن مولکولی نزدیک به هم را بهتر تفکیک می‌نماید.

معمولاً برای تفکیک قطعات بزرگ DNA  (بزرگ‌تر از ۵۰۰ جفت باز) در صورتیکه هدف صرفاً بررسی کیفی و تفکیک باشد استفاده از ژل آگارز انتخاب اول است.

این ژل و الکتروفورز آن دارای قدرت تفکیک بالایی بوده و برای تفکیک پروتئین ها و اسید های نوکلئیک به کار گرفته می شود.از این روش برای بررسی جهش ها و تعیین توالی DNA نیز استفاده می شود.

چنین ژل هائی پیچ و تاب‌های اسیدهای نوکلئیک را از هم باز کرده و بنابراین تفکیک مولکول‌ها فقط براساس طول انجام می‌شود. در این ژل‌ها مولکول‌های کوچک‌تر در مقایسه با مولکول‌های بزرگ‌تر سریعتر حرکت کرده و مسافت بیشتری را طی می‌کنند.

 

این فایل شامل:

الکتروفورز چیست

ژل الکتروفورز

تصویر شماتیک از فرآیند الکتروفورز

نمای شماتیک از دستگاه های الکتروفورز

ژل آگارز

ژل پلی اکریل آمید

ژل ها و فرایند نهایی

دستگاه های الکتروفورز

مزیت های الکتروفورز هوشمند

قیمت خرید:

3000 تومان

جهت دانلود پاورپوینت الکتروفورز برروی لینک زیر کلیک کنید:

http://www.perozheha.ir/downloads/download-powerpoint-electrophoresis

perozheha